Skip to main content
НовиниПрессъобщения

Имате само седмица да номинирате Човека на годината!

От 08.11.2016октомври 19th, 2020No Comments

hoty2016

София, 8 ноември 2016 г.

Остават броени дни до затварянето на номинациите за “Човек на годината” 2016 – годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет (БХК).

Номинирайте хората и организациите, заслужаващи отличие за конкретни правозащитни постъпки, извършени в периода ноември 2015 – октомври 2016 г. Постъпките или каузата на номинирания трябва да е в защита на правата на човека, правата на животните или опазване на природата. За повече подробности можете да прегледате критериите за номинации, както и формата за номиниране.

Наградите “Човек на годината” са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, а останалите наградени – плакет и грамота.

Номинации се приемат до 15 ноември 2016 г. включително през формуляра за номиниране на humanoftheyear.org, на humanoftheyear@bghelsinki.org или по пощата на адрес София 1504, ул. “Върбица” 7.

Кой е човекът или организацията, които ще отличим през 2016 г. ще разберете на официалната церемония в навечерието на 10 декември – Международния ден на правата на човека.

Тази година журито е в състав: Красимир Кънев, Яна Бюрер Тавание, Красимира Величкова, Татяна Ваксберг, Александър Кашъмов, Даниела Михайлова, Петко Петков, Явор Гечев и Бояна Петкова.

През 2015 г. голямата награда “Човек на годината” бе връчена на адв. Даниела Михайлова, а Виктор Лилов и доброволците в проект Бежанци бяха отличени с двете равностойни втори награди. Бяха връчени и четири специални награди: Лора Филева беше обявена за „Журналист на годината”, организациите в защита на Карадере (Гражданска инициатива „Да спасим Карадере“, Българска фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците) получиха приза “Активисти на годината”, Магдалина Генова получи специалната награда „Постоянство и храброст“, а Отец Рафаил–Росен Стефанов, игумен на Кладнишкия манастир, получи специалния приз „Гражданска доблест“. Наградата на публиката отиде при Свилен Чешмеджиев, регионален координатор и отговорник за природозащитни дейности в Българското дружество за защита на птиците.

Медийни партньори:
Media Partners 2016