Skip to main content

Кой може да номинира?

Всеки може да номинира човек или организация за наградите „Човек на годината“. За целта, попълнете формата за номинация, която е достъпна от 15 октомври до 15 ноември всяка година.

Кой може да бъде номиниран?

Могат да бъдат номинирани хора или организации. Номинираните трябва да са граждани или организации, регистрирани или извършващи дейността си в България. Служители и постоянни сътрудници на БХК, както и членове на журито не могат да бъдат номинирани за наградата.

За какво мога да номинирам?

Хора или организации се номинират заради конкретни правозащитни постъпки/практики, извършени между ноември на предходната и ноември на настоящата година. Правозащитните постъпки/практики трябва да рефлектират върху български граждани или групи от граждани, или лица, пребиваващи в България. Вижте критериите тук.

Как мога да номинирам?

За да номинирате личност(и) или организация, попълнете формата за номиниране, поместена на сайта. Задължително трябва да ни предоставите вашите имена и контактни данни, както и имената на номинираните и кратка мотивация защо считате, че тяхната постъпка е достойна за номинация. Номинации могат да се подават и по и-мейл или обикновена поща.

Номинирах, но номинацията ми не се появява на сайта. Защо?

Допуснатите номинации ще бъдат публикувани след приключване на номинационния период. Отличените от журито носители на награди и специални грамоти ще бъдат обявени след тържествената церемония по връчване на наградите на 10 декември.

Какъв е крайният срок за изпращане на номинации?

Номинации се приемат от 15 октомври до 15 ноември включително. Номинации, получени след тази дата, няма да бъдат разглеждани от журито.