Skip to main content
НовиниПрессъобщения

Наградите „Човек на годината“ вече приемат номинации

От 17.10.2016октомври 19th, 2020No Comments

hoty2016

София, 17 октомври 2016 г.

Номинациите за наградите „Човек на годината“ – годишните призове за принос към правата на човека и правозащитността на Българския хелзинкски комитет (БХК) са вече отворени. До 15 ноември 2016 г. всеки може да изпраща номинациите си за хора и организации, чиято работа през изминалата година е допринесла за утвърждаването на човешките права в България.

Допускат се и номинации на хора, борещи се за защита на други ценности, сравними с правата на човека, например защита правата на животните и опазване на природата. „Човек на годината“ е инициатива, целяща да даде публичност на организации, хора и каузи, които са направили предходната година по-добра и справедлива.

Наградите се връчват за девета поредна година. Както и при предходните осем издания, жури, съставено от правозащитници, журналисти и общественици, ще връчи голямата награда, както и няколко специални приза за журналистическа работа и активизъм.

Наградите „Човек на годината“ ще отличат най-заслужилите хора и каузи – онези, които са създали прецедент в правозащитната сфера и са били фактор за обществено развитие.  Наградите нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание и да отличат хората или организациите, които са фактор в общественото развитие. Критериите можете да намерите на официалния сайт на наградите: humanoftheyear.org.

Номинации се приемат до 15 ноември 2016 г. включително през формуляра за номиниране на humanoftheyear.org или по пощата на адрес София 1504, ул. “Върбица” 7. Самите награди ще бъдат връчени в навечерието на 10-ти декември – Международният ден на правата на човека.