Skip to main content
Наградата 2016Новини

Виктор Лилов срещу примирението и липсата на солидарност

От 06.12.2016октомври 19th, 2020No Comments
Виктор Лилов

 

Професионално съм ангажиран в културните индустрии като музикален мениджър и издател. Обществената ми дейност обаче стана тази, която ме направи по-известен – бях член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и кандидат за евродепутат от РБ, понастоящем съм активист на партия ДЕОС. Станах известен с либералните си политически възгледи.

– За каква дейност получихте отличие от „Човек на годината“?

Бях номиниран от Борислав Димитров, когото високо ценя, за това че станах първият български политик, който официално подкрепя София Прайд, първият открит гей мъж, който се кандидатира за изборна длъжност в България, в случая кандидат-кмет на София, като основен елемент в програмата ми бяха мерки за овластяване на малцинствата чрез привличането им в управлението, подкрепа за техни собствени инициативи и узаконяването на незаконни постройки, които са единствено жилище.

– Какъв ефект имаше наградата върху работата Ви?

Мотивира ме. Направи каузата ми по-популярна и видима. Едновременно с това ми даде по-ясна представа за степента на отговорност, която нося като политик.

– С какво се занимавате сега?

Продължавам да работя за издателство Black Flamingo – напоследък издадохме няколко изключителни романа, като изрично бих споменал „Каквото ти принадлежи“ на Гарт Грийнуел и „Перфектният келнер“ на Ален Клод Зулцер, както и съвсем скоро предстоящата да излезе от печат стихосбирка на Манол Глишев – „Проект за прекрасен живот“. Продължавам да бъда ангажиран и в каузата на ПП ДЕОС. Очевидно е, че е необходима мобилизация предвид предстоящите предсрочни парламентарни избори.

– Кои са най-големите пречки пред работата Ви?

Слабата мотивация на хората, нежеланието им да поемат съдбата си в собствените си ръце, примирението. Липсата на желание да се информират, очакването че някой друг ще реши проблемите или ще е отговорен за случващото се. Липсата на солидарност, разбиране, съчуствие, приемане на различния.

– С какво могат да Ви помогнат хората?

Като променят себе си и отношението към собственото си бъдеще. Ако се запознаят с целите и работа на ДЕОС и, в случай че им допадаме, че приемат нашите цели, ще се радваме да се свържат с нас.