Skip to main content
НовиниПрессъобщения

Микрофонд „Човек на годината“ ще подкрепи номинираните в осмото издание на наградите

От 21.01.2016октомври 19th, 2020No Comments

QrXgXMhCSouyhU7idq7g_IMG_8402

През януари 2016 г. Български хелзинкски комитет (БХК) стартира микрофонд „Човек на годината“, който ще подкрепи три малки проекта (до 1000 лв. всеки) на номинирани в осмото издание на годишните награди на БХК за правозащитност и принос към правата на човека „Човек на годината 2015“. Инициативата е продиктувана от желанието да насърчим и подпомогнем работата на хората, направили 2015-а по-добра и справедлива.

Всеки номиниран ще може да кандидатства с предложение за проект, който трябва да попада в една от следните категории – „Права на човека“, „Опазване на околната среда“ или „Защита правата на животните“. Важно е да се отбележи, че няма да се финансират благотворителни или дарителски дейности. Подобно на наградите „Човек на годината“ и тук целта е да се насърчи конкретна правозащитна дейност, като например застъпничество, организиране на кампании, провеждане на изследвания и др. Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари, а проектите, които ще получат финансиране, ще бъдат избрани до края на месец март.

В конкурса могат да кандидатстват само номинирани в годишните награди „Човек на годината 2015“, независимо дали са физически лица, сдружения или неформални коалиции.

Ще намерите подробности за начина на кандидатстване и допълнителна информация в прикачените по-долу файлове.

ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ