Skip to main content
UncategorizedНовини

Клуб „Капитал“: Реформата на съдебната система

От 05.07.2011октомври 19th, 2020No Comments

Кои са основните проблеми в съдебната система? Как трябва да се промени моделът на управление и на структура на съдебната сиситема? Трябва ли да има два Висши съдебни съвета? Как трябва да се избират неговите членове? Как трябва да изглежда прокуратурата?

„Капитал“ събра на едно място и зададе тези въпроси на министъра на правосъдието Маргарита Попова, главния прокурор Борис Велчев, председателката на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска, зам.-главния прокурор Галина Тонева, бившия член на ВСС и съдия от ВКС Капка Костова, представителите на Съюза на Съдиите и съдиите в СГС Весислава Иванова и Атанас Атанасов, както и експертите от неправителствения сектор Биляна Гяурова-Вегертседер, Христо Иванов и Йонко Грозев.

Качваме видео от първата част от дискусията на което можете да видите позициите на Капка Костова, Маргарита Попова, Даниела Доковска и Биляна Гяурова-Вегертседер.  В следващите три дни ще пуснем останалите части от дискусията, а в идващия брой на „Капитал“ ще има и стенограма от разговора.

Виж видео: Магистрати и юристи в откровен разговор за проблемите в съда и прокуратурата и какво да се направи за решаването им