Глория Филипова от фондация „Билитис“ е номинирана за наградата „Човек на годината“ за 2021 г. с четири поименни и колективни номинации след нападението в общностния ЛГБТИ център „Рейнбоу хъб“ на 30 октомври.

Номинация за Глория Филипова и Мануела Попова от Сиана Стефанова:

Момичетата бяха потърпевши от нападението на RAINBOW HUB, като изключително професионално използваха медийното внимание за да повдигнат въпроса за въвеждането на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в НК. Организираха протест, повдигнаха цялата общност.

Номинация за Глория Филипова и атакуваните в Райнбоу хъб от Ивелина Паничарова:

Номинирам Глория за смелостта си да се изправи с името и лицето си срещу омразата и в защита на правата на ЛГБТИ общността, както и за целият й принос през годините. Истински пример за подражание! Благодаря й за куража и надеждата, които раздава така всеотдайно.

Номинация за Глория Филипова от Пол Найденов:

Глория имаше куража и смелостта да се изправи срещу Боян Расате и неговата шайка когато те щурмуваха Рейнбоу Хъб.

Номинация за Глория Филипова от Диана Димова:

Случилото се с нападението в офиса на Rainbow Hub е посегателство срещу базови човешки права. Глория пострада, ударена от ултранационалиста Боян Расате, опитвайки се да спре нахлуващата група в офиса по време на среща на представители на ЛГБТ общността. Нейната смелост и правозащитна дейност в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация трябва да бъдат отличени високо!