Фондация „За доброто“ номинирана от Даниел Пенев със следните мотиви:

Фондация „За доброто“ е една от най-дейните организации в България, борещи се за модернизиране на детското здравеопазване и осигуряване на по-добър живот за децата в страната.

Тя координира създадения след началото на войната в Украйна ситуационен център за бежанци от Украйна в София. За три месеца фондацията и партньорски организации предоставят хуманитарна и административна помощ на иляди украинци. Те откриват и два целодневни детски центъра, в които възпитатели се грижат за над 120 деца, така че майките им да могат да работят.

През 2021 г. фондацията обединява всички свои проекти за подобряване на детското здравеопазване в кампанията „Светулка“. През май 2022 г. екипът открива своята първа „Светулка“ в многопрофилната болница в Айтос – преобразени са четири стаи, интензивното и изолатора в детското отделение и е осигурено медицинско оборудване.

Втората „Светулка“ е завършена три месеца по-късно, този път в МБАЛ – Силистра, където фондацията допринася за реновирането на детското отделение с осигуряване на медицинско оборудване, легла и електрически уреди, както и с изрисуване на стените. Фондацията също така продължава да осигурява месечни стипендии на десетки деца на лекари, медици и учители, загубили битката с COVID-19, чрез фонда „За децата на герои“.

Фондация „За доброто“ е продължение на неформалната гражданска инициатива „Проект #ЗаДоброто“. Това е обединение, в което влизат Кремена Кунева, съосновател и председател на фондацията, и доброволци, които през 2019/2020 г. освежават и дооборудват две отделения в единствената педиатрична болница у нас.

През 2022 г. фондацията е отличена в първите по рода си награди за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на украинския народ, учредени под егидата на президента Петър Стоянов (1997-2002).