Манол Пейков е член на журито на наградите „Човек на годината“. Според регламента, в качеството си на такъв, той няма право да участва в надпреварата за приза. Представяме Ви неговата номинация заради неуморната му работа в подкрепа на народа на Украйна.

И му благодарим.

Манол Пейков е номиниран от Вики Книш със следните мотиви:

Манол положи изключителен доброволчески принос по помощ на Украйна.

Той организира собствен транспорт и купуване на необходимите стоки за различни доброволчески организации в Украйна.

По време на недоверието на българи към Български Червен Кръст заради „несигурността“ има как да изхарчат събраните пари за Украйна, Манол се превърна в този човек на който хора са се доверили и много хора и организации са изпращали средствата с които Манол организираше закупките и превози на тирове до Одеса и Киев.

Манол Пейков е номиниран и от Бистра Иванова със следните мотиви:

Манол Пейков е човек с голямо сърце, което тупти не само за културата в България (управител на Жанет 45), но и за всякакви други каузи.

От началото на войната той успя да събере подкрепа на хиляди хора, които дариха за различни каузи като лекарства, обувки, лекарства и др. за украинците, които защитават родината си.

Също така положи много усилия да се бори с дезинформацията и пропагандата, като превежда и публикува достоверни материали за войната.

Светла, ренесансова и изключително човечна личност – мисля, че той изцяло заслужава наградата Човек на годината.