Александър Алексиев и Георги Божилов са номинирани от Даниел Пенев със следните мотиви:

Александър Алексиев е актьор, продуцент и предприемач, застъпник на редица обществено значими каузи. Георги Божилов е съсобственик на Градински център „Божилови“.

През март 2022 г., само няколко дни след началото на войната в Украйна, Александър и Георги предприемат пътуване до Молдова, откъдето докарват бягащи от войната жени и деца до България. Впоследствие пътуват няколко пъти до Украйна, като по време на тези пътувания двамата карат хуманитарна помощ и се връщат с майки и деца.

В единия от случаите доставят медицински консумативи за болницата във Виница на стойност 25 000 лв., събрани чрез дарителска акция в България. През 2022 г. двамата са отличени в наградите „Мъж на годината“ на „Дарик радио“ и първите награди „АртАкция: за изкуство с кауза“. Освен това Александър е част от Фондация „От другата страна“ и подкрепя дейността на фондациите „Сийдър“, „Заедно в час“, „За доброто“, „Енчо Керязов“ и Emprove, както и УНИЦЕФ България. През 2022 г. той подкрепя с авторски текст и превърналата се в традиционна инициатива „12 писма до дванайсетокласниците“. През 2022 г. Александър е един от 10-те финалисти в кампанията „Будител на годината 2022“ на Българското национално радио (БНР).