Борислав Борисов е номиниран за природозащитническата си дейност и инициативата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ в изданието на „Човек на годината“ през 2021 г. от Илина Найденова със следните мотиви:

Борислав е активист по призвание, еколог по образование, природозащитник по душа, а изкарва преханата си, работейки в цех за производство на печки. През последните години той неотлъчно следи актовете на общината Царево, които са в ущърб на обществения интерес и заради които се унищожава прородата на Синеморец и Странджа. Използвайки ефективно правото си по ЗДОИ и анализирайки документите, той разкрива незаконни решения на общината и алармира институции, медии и активистите в местната общност и приятели на Синеморец през ФБ групата Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг. Ето само два примера за свършената от Боби работа за 2021 г. След проучване и анализ на документация:

  1. установява строеж на хотел над плаж Бутамята няма необходимите разрешителни. За това той сезира медии и РДНСК, с което предизвиква забрана за на строежа, а впоследствие и самосезиране на ВАП и МОСВ.
  2. открива в докаладна записка, проект за решение за промяна функцията на единствения обществен терен в Синеморец, предназначен за спорт, която да позволи првръщането му в частна-общинска собственост и впоследствие да бъде продаден. След алармиране на медии, сезиране на институции и ФБ групата, за пръв път в Синеморец за 24 часа се организира протест и се събират 150 подписа на местни жители. А това е нещо, което не се е случвало преди, защото хората се страхуват да се противопоставят. В резултат теренът запазва предназначението си.

Разбира се, наред с огромните усилия на Боби не могат да не бъдат отбелязани и тези на активистите от ФБ групата, които помагат за акции, подписки и инициативи в името на това едно от малкото почти съхранени природни кътчета на нашето Черноморие да не бъдат бетонирани и ограбени. Вярвам, че Боби и групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ трябва да бъдат наградени не просто, за да получат признание за благодарност за усилията си, а за да се чуе отново за каузата Синеморец, който продължава да има нужда от защита.