Skip to main content
UncategorizedНовини

Три протеста се събраха пред Столична община

От 28.07.2011октомври 19th, 2020No Comments

Срещу новата наредба за овладяване популацията на бездомните кучета протестираха граждани и зоолюбители. Във връзка с въвеждането на новите правила за асистент за независим живот за хората с увреждания протестираха хората с увреждания. Този път те се разделиха на две групи – едните „за“, другите „против“.

Павел Савов, председател на Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт, обясни, че подкрепя промените, защото смята, че те ще дадат завършен вид на програмата, тъй като са в подкрепа на хората в активна възраст. „Най-големите противници на тази програма са хората, които всъщност знаят, че от тази година ще има проверка кой всъщност работи и кой не работи. И поради тази причина някои хора ще отпаднат“, коментира той. Според него, другите хора с увреждания протестират, защото се подменя гласа им. Опонент на Савов е Петър Кичашки. Според него, наредбата е поредната кръпка, която ще влоши живота на хората с увреждания чрез въвеждането на точкова система.

Третият протест пък бе на защитниците на животните. Аксиния Боснева от Фондация „АФА“ е работила по общинските програми за бездомните кучета по времето, когато кмет бе Борисов. Тогава броят на бездомните животни намаля с над 20%. Боснева смята, че неправителственият сектор е премахнат от новата общинска програма, за да няма прозрачност.

източник: Днес+