Виктория Симеонова е номинирана от Симона Милкова със следните мотиви:

Виктория Симеонова е един от най-сърцатите журналисти в българското медийно пространство. Тя приема случаите, по които работи, като своя лична мисия и кауза и държи да стигне до финала им – по възможност той да е ползотворен за обърналите се към нея.

С гласа си обича да помага – разказва красиви истории за благотворителни кампании, но и тъжни – за борбата на обикновените хора с институциите и с измамите, които ги дебнат. Има уникален и запомнящ се почерк – във всеки материал си личи сърцатото ѝ отношение към работата.

Само за година реализираните от Виктория над 80 журналистически репортажа успяха да помогнат на десетки хора да получат така дългоочакваната справедливост.

След нейни разследвания арестуваха и обвиниха в измама престъпна група, усвоила над 200 милиона евро, работейки като финансова пирамида. Пред съда се явиха и лекар, продаващ сертификати за ваксинация; дилър на фалшиви стикери за безплатно паркиране; кмет, принуждаващ хората в село Гурково, Стара Загора да гласуват за конкретна партия и още много. Бяха образувани над 20 досъдебни производства срещу кметове, общински и държавни служители, позволили корупционни практики в работата си.

Вики даде възможност на десетки хора да споделят за борбата си с тежки заболявания. Активно подкрепи и единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания, разказвайки многократно неговата история.

Ако в медиите има човек с голямо сърце, който приема всяка тема като кауза, това е Виктория Симеонова – 26-годишната звезда на „Господарите“, която тепърва ще постига все повече успехи в битките, които води.