Приятели на четири крака е първата и все още единствена по рода си ферма-приют в страната ни, която спасява, рехабилитира и приютява животни, независимо от вида им. Кучета, агънца, котки, магаренца, прасета, кози и др. Не само обичайните четириноги, които трогват сърцата на хората, но и селскостопански живинки, които често сякаш остават на заден план.
Зад създаването на сдружението и неговата работа стоят Вера Трендафилова и Виктор Каролев – двама отдадени човека, които повече от дванадесет години дават своя миролюбив пример за това как светът може да бъде едно по-добро място. Освен спасяване и рехабилитарен на животни, основната работа на убежището е и заниманията с деца – отрано възпитавайки ги в любов към създанията, с които делим Земята.

„Наша основна мисия, освен помощ и грижа за животните, е работата с деца. Посещавайки ни, те попадат в приказен свят. Посрещат ги приятелски настроени животни, каквито няма къде да видят и как да докоснат. Ние помагаме на децата да ги възприемат по друг начин – да усетят техните емоции и чувства, да се вгледат в промяната на блясъка в очите им, когато излъчват любов и доверие“, разказват стопаните на фермата.

– Номинация от Ростислав Аврамов