Олга Минева, основателката на проекта EMPROVE, е номинирана с две номинации за наградите „Човек на годината“ през 2021 г.

От Анна Атанасова:

Олга Минева е създател на НПО Emprove, чиято дейност е свързана с подкрепа на жени и деца, които са жертви на домашно насилие. Осигурява се подкрепа под формата на психологическа, юридическа помощ, съдействие за финансово овластяване на жените, консултация за успешно представяне на интервю за работа и др. дейности, целящи подкрепа на жените в трудния път по откъсване от връзка с насилник. Също така се обучават жени, преживели домашно насилие за ментори, които да подкрепят други жертви.

От Анджела Иванова:

Олга, организационен психолог и консултант, е пример как човек може да променя положително средата едновременно чрез бизнес и социални каузи. Получила образование в Германия и Великобритания, тя решава да се върне в България и да създава по-мотивираща и овластяваща корпоративна и обществена среда. Олга вярва в положителната промяна “с вътрешното убеждение и „наивната“ вяра, че най-доброто предстои и Промяната е в наши ръце.”Тя е основател на неправителствената организация EMPROVE, която помага на жени във връзки с насилие, кампанията #РаноБудна, която се фокусира върху обществената информираност за първите знаци за насилие и предотвратяването му, и инициатор на общността на #ЖенитеSurvivors, които са излезли от връзки с насилие.