Никола Рахнев е номиниран от Кристина Бенун със следните мотиви:

Опазване на околна среда, изграждане на нови горски масиви. Благодетел и участник като доброволец с подпомагане на бежанците от Украйна. Активно работещ по отстраняване на щетите след наводненията в община Карлово.

И от Калина Георгиева със следните мотиви:

Един от малкото българи, които безкористно вършат всякакви добри дела – залесяване, помощ на болни (материална и физическа), организиране и водене на групи за помощ на наводнените села, обзавеждане на пострадалите домове, поемане на наемите и разходите на хората с негодни жилища и още много…

И от Бистра Иванова със следните мотиви:

Никола Рахнев е истински лидер, който винаги намира начин да вдъхнови стотици доброволци, да осигурени нужните ресурси и да привлече обществена подкрепа – дали във връзка с каузата му за засаждане на дървета (Гората.бг – https://www.facebook.com/100000.GORA), изграждане на дом на около 100 украински бежанци (Прегръдки от България – https://www.facebook.com/groups/pregradki/), или помощ за постаралите от наводнение села в Карловско… Познавам Никола вече над 10 г. и той е Човек на всяка година!