Номинация в тази формулировка – „Мулти култи колектив и всички дарители“ за наградата „Човек на годината“ 2021 г. е подадена от Линда Ауанис Фреди Бениамин във връзка с акцията за помощ за възстановяването на изгорелия дом на Линда и Фреди през декември 2020 г. Ето мотивите:

Номинираме Мулти култи колектив, защото те помогнаха на нашето семейство в много труден момент. Няколко дни преди Коледа 2020 г. нашият дом изгоря до основни. Ние сме бежанци от Ирак и за пореден път загубихме всички материално – дома си, дрехите, обувките, вещите, техниката, спомените, книгите, писмата. Благодарение на кампанията на Мулти култи в социалните медии над 1500 души ни помогнаха – както с пари (събраната сума от Мулти култи само по банка възлиза на 128,500.79 лв. – дарения и ваучери за нашия семеен ресторант Ашурбанипал), така и с материални дарения (дрехи, обувки, мебели, електротехника, посуда, козметика, играчки).

Десетки хора ни предложиха временен дом и изпратиха стотици послания на подкрепа и грижа, които Мулти култи събраха в малка книжка, която ни подариха. Ние сме трогнати и благодарни на цялото българско общество за това, че ни подаде ръка в този труден момент. В родната ни страна имаме големи семейства и това много ни липсваше в България. Сега подкрепата ни накара да се чувстваме приети и обичани, все едно имаме голямо семейство тук.

Тази година Мулти култи празнува 10-годишен юбилей. Тяхната работа успява да променя нагласите на българите и чужденците и да променя към хубаво човешки животи. На 6 април 2021 г. поканихме Мулти култи, за да им покажем строежа на нашата нова къща. На старата ни къща пишеше Sweet home, а на новата – Your sweet home, защото Мулти култи и всички дарители помогнаха това да се случи! Това е вашата къща! Благодарим ви!