Имаме постъпили 5 номинации от: Йордан Петков; Мария Качарава; Бисер Смиленски; Ана Тодорова; Ивелина Паничарова

Номинация 1

“Мисията на „Отворени обятия“ приобщава бежанците и хората в риск към българското общество. С неуморим ентусиазъм започват дейността си през 2022 г. „на мускули“, сдружение Отворени обятия са пример за това как трудностите могат да се посрещат не със скръстени ръце, а с желание за действие и разбиране. През последните две години сдружението организира интеграционна лятна школа за деца, бягащи от войната в Украйна, като през 2022 г. с уроците си по български подготвиха близо 60 деца за интегриране в българската образователна система, а през 2023 г. разширява дейността си и към работа с деца на бежанци от Близкия Изток. Тази година, близо 120 деца не само учеха български, но посещаваха в музеи и галерии, изкачваха планински върхове срещаха се с представители на големи компании и успяха да се почувстват част от нещо по-голямо. Доброволците от организацията са пример за лъч светлина в общество, разделено като нашето. Желанието и ентусиазмът могат да са вдъхновение и пример за всички около нас и искрено вярвам, че заслужават тази номинация.

Номинация 2

Следя дейността на организацията от създаването й, не спират да вдъхновяват с примера си, задружността и устрема да приобщят и помогнат на бежанци от различни държави, деца и тийнейджъри, загубили всичко, за да станат част от България и нейното бъдеще. Втора поредна година организираха страхотна лятна школа за деца от Украйна, Ирак, Иран, Сирия и нуждаещи се български семейства. Благодарение на тях на изплашените лица изгряват усмивки, те създават приятелства, които ще топлят сърцата цял живот и са опора за семействата, които се опитват да започнат нов живот тук в България. Заслужават титлата.

Номинация 3

Сдружението помага на семейства с деца от Украйна да намерят нова среда и приятели в България. Чрез различни дейности – кръжоци, екскурзии, обучения по български език, разходки в планината – приобщават децата и семействата им към културата на България. Целодневните занималня за най-малките помага родителите им да се трудоустроят и да са спокойни, че децата им са обгрижени и учат нови думички на български, като създават нови приятелства. Възхищавам се на ентусиазма и отдаденост на екипа.

Номинация 4

Единствената организация в България, която активно приобщава бежанци от различни държави и с разнообразен произход. С лятното училище, което организират за втори път през 2023 г., те помагат на деца да се подготвят за учебната година, да учат български език, да се почувстват у дома в София и да създадат приятелства за цял живот. Заслужават награда и подкрепа, за да продължат да действат и растат. Екипът е предимно доброволчески и това, което правят е благородно и достойно. Нека бъде оценен трудът им.

Номинация 5

Номинирам Сдружение „Отворени обятия“ за подкрепата, която оказват на деца и тийнейджъри бежанци.