Катерина Ковачева, ръководител екип „Експертна подкрепа“ във фондация „За нашите деца“, е номинирана за наградата „Човек на годината“ 2021 г. от Виолета Вълчинова със следните мотиви:

Тя е Катерина Ковачева и е трудно да бъде описана с думи. Понастоящем тя е психолог, а също и ръководител на екип от експертни по психично здраве във фондация „За Нашите деца“ и активно се бори (заедно с колегите си) за правата на онези деца, които по една или друга причина са останали без родители.

Нека започна с малко предистория: Запознахме се на едно младежко обучени през далечната 2010г. Тогава бяхме още тийнейджъри. А тя бе една от малкото, които вече знаеха какво иска да прави и за какво ще се бори. След завършване на гимназията, тя бе приета в СУ „Св. Климент Охридски“, със специалност Психология. Междувременно с нея продължавахме да бъдем доброволци в различни кампании. Заедно бяхме стажанти на фондацията, в която работи в момента. Годините минаваха, ние растяхме, светът се променяше, ние се променяхме. А Катерина продължаваше да не се отказва от своето призвание!

И знаете ли, аз в нея не виждам просто човек с кауза. Тя е каузата! Тя успява да дари на всяко дете, семейство, колеги или приятел, всеки до когото се докосне – надежда. Надежда за по-светло бъдеще, сила – да не се отказваме от мечтите си и да продължаваме да се борим, търпение за всичко, през което преминаваме.

Номинирам я, защото вярвам в нея. Вярвам в надеждата. Вярвам в децата! Вярвам, че благодарение на Вас много хора биха я чули – а тя има какво да каже! А дори да не спечели сега, винаги ще ме топли това, че тя вече е човек на годината, не само в моите очи! А в очите на малките създания, останали без родители, в очите на всяко семейство, на което е помогнала. Човекът! Тя е Катерина! Човекът, който е човек с човеците!

Статии: lomovera.com, detebg.org