Движение „Северозапазване“ е номинирано от Наско Цанов със следните мотиви:

 Движение „Северозапазване“ се намира в град Кула най, най- северозападната точка на България. Ако не знаете къде се намира, хубаво е да го посетите, град пълен с история и чудно хубава природа. Движението е създадено преди 7 години, осеяно е със стотици инициативи, изцяло от доброволен труд и много енергия , за да се получат нещата.

През последната година имаме десетки акции, събития и инициативи. Последната с която много се гордеем е кампанията ни „Бъди човек“ , помагаме на самотни възрастни,социално слаби семейства и деца с един родител, раздали сме стотици пакети, храни от първа необходимост във град Кула, всички погранични села, тази година ще обхванем и община Бойница. (https://bnr.bg/vidin/post/101574290/dobrovolci-ot-severozapazvane-razdadoha-paketi-za-koleda-na-vazrasni-v-selata ) Друга важна кампания за нас е кампанията „Уважавай баба и дядо“ в подкрепа на възрастни и самотни хора от община Кула.

Но тук ние се срещаме с възратсните хора в селата, където няма транспорт, няма магазин, лекар, няма нищо и то през цялата година. Помагаме им освен с храни от първа необходимост, помагаме им в подаване на документи за различни помощи, транспортираме ги до лекар или аптека, правим всичко по силите си през цялата година за тях. (https://bnr.bg/vidin/post/101629206/dobrovolci-ot-severozapazvane-razdadoha-brashno-v-selo-chichil )

Организираме детски работилници за децата, последно „Нощта на прилепите“ съвместно „Зелени Балкани“ във Видин и Кула. Лятно Кино под звездите на крепостта „Кастра Мартис“.

Организирахме фестивала на изкуствата „КастрАртис“ през месец август с който много се гордеем, изпълнен с много концерти, огнен спектакъл и забавления за всички жители на община Кула и множеството дошли гости да в града, така развиваме и туризма и помагаме на малкия