Децата от група „Слънце“ в детска градина „Валентина Терешкова“, гр. Батановци, са номинирани от Доника Груева със следните мотиви:

„Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ – Екзюпери!!!
Децата от група ,,Слънце“ на ДГ „Валентина Терешкова“ имат мечта да живеят в свят с чист въздух и без отпадаци, да се радват на чиста природа и да играят сред чиста околна среда!

Една от основните дейности в процеса на възпитание в група ,,Слънце“ е насочена към екологичното възпитание от ранна детска възраст. Слънчевите деца са на възраст от 3 до 6 години, но са герои в селото, участват в различни инициативи за опазване на природата чиста, разпространяват своите значими за човечеството идеи сред обществеността.

Публични инициативи и акции за чиста околна среда, в които участват децата през тази година са:
– Ден на Земята – тържество посветено на рециклирането, разделното събиране и глобалното замърсяване, децата са с костюми направени от рециклирана хартия, представено пред родители и гости.
– По време на пандемията с децата се провеждаше електронно педагогическо взаимодействие на на екологична тема. Децата направиха свой зелен кът и полагаха необходимите грижи за него.
– Участие в Международния ден на спорта на тема „Опазване на околната среда“ съвместно с БГ Актив и Екопартнър
– Засаждане на дърво за чист въздух в двора на детската градина
– Най-големия урок в света към УНИЦЕФ на тема „Доброто здраве“ и „Водата извор на живот“
– Слънчогледа отпечатъка който оставя след себе си – открита ситуация съвместно с Място България, община Пловдив, раздадоха пликчета в селото и изиграха пиеска за ползата и следата от растението и какви трябва да са действията ни за да растат в красив и чист свят.
-Всяка седмица имат пленер и се запознават с растителния и животински свят
Група Слънце са деца с цел и мисия, те са мечтали които действат за да сбъднат своята мечта.