Благослав Михайлов е номиниран от Мила Цалова със следните мотиви:

Номинирам Благослав Михайлов заради гражданската му доблест и създаването на иновативни начини за наблюдение и анализ на обществени и политически феномени и структори.

Благослав Михайлов е създател на платформата „Стража“. Завършва НПМГ с профил биология, след което решава да следва във Великобритания, където завършва „Изкуствен интелект“ в Шефилдския университет. През 2017 г. решава да се върне в България и да продължи развитието си, работейки върху собствени проекти, много от които са доброволчески инициативи в полза на обществото. Стреми да добива все по-дълбоко разбиране за механизмите, които управляват света, в който живеем, особено в социалната сфера. Той дълбоко вярва, че ако искаме да подобрим обществото, трябва да виждаме трезво как то реално функционира, дори и гледката да не ни харесва.

Платформата „Стража“ представя в разбираем вид гласуванията по различни знакови за обществото казуси, данни за финансирането на политическите партии и др.

Из философията на екипа на сайта: Нашата философия, е че демокрацията е най-добрата форма на управление, измисляна някога! Но демокрацията понякога среща технически предизвикателства. Толкова много граждани не винаги имат времето или познанията да следят ефективно какво се случва в тяхното общество, други пък се объркват и загубват в огромното море от дезинформация.

Въпреки че в България на теория имаме прозрачност и изобилие от публична информация, на практика тя много често се предоставя във вид, който е трудно разбираем дори за хора с по-дълбоки институционално познания, камо ли за средностатистическия гражданин. Затова са необходими независими организации, които да обработват и предоставят тази информация така, така че всеки гражданин да може да я разбере и да вземе отношение по нея.