Ученичката Айлин Пайталова от Чепеларе се номинира за наградата „Човек на годината“ 2021 г. със следните мотиви:

Здравейте! Казвам се Айлин Пайталова, живея в Чепеларе, уча в СУ „Васил Дечев“ на 18 години съм. Занимавам се със спорт, форум театър, народни танци, фотография и съм доброволец към 2 организации – БМЧК и Сдружение „Възможности без граници“ (СВГ). Спорта винаги е бил част от живота ми, първо биатлон, а сега сноуборд. С народните танци се запознах в детската градина и днес знам повече от 190 хора. Винаги съм обичала да снимам, преди с телефон, а от вече близо 3 година с апарата ми. Благодарение на него и упорита работа вече изкарвам доходи от това. Имам 2 публикувани снимки в списание Биограф за месец октомври където снимах ,,реклама“ на вода Хисаря. Също така в продължение на 2 последователни години съм в топ 10 на националното състезание „Аз мога-тук и сега“.

В БМЧК съм от вече 5г. записах се на пълен майтап, но след няколко успешни организирани от мен акции вече съм клубен координатор. Една от акциите с която се гордея най-много e за краят на 2020г. където събрахме 900лв. за дом за стари хора в с.Фатово и 600лв. за центъра за настаняване от семеен тип с.Павелско.

А относно доброволчеството ми в СВГ преди няколко години те дойдоха в Чепеларе, за да ни направят обучение на тема LGBTQ+. След това разбрах за първата национална среща на активистите за правата на човека. Кандидатства-Приеха ме-Отидох. И вече 3г. съм част от екипа им, ходила съм на общо 4 национални срещи. След това почнах да ходя по училищата където водим презентации над различни теми-LGBTQ+,омраза, дискримания и т.н. Била съм и на няколко улични акции – Пловдив,Перник и др. При Форум театъра ми харесва,че можеш да играеш на мястото на жертвата и да разбереш наистина какво е омразата и т.н.

Номинирам се, защото се застъпвам правата на децата, активистка съм над различни теми и мисля че ше бъда подходяща.