Стефан Попов – Чефо е номиниран от Надежда Цекулова със следните мотиви:

Стефан Попов – Чефо е актьор, нашумял с участието си в няколко български сериала. През последните години той създава и развива влог, в който заема активна гражданска позиция по значими актуални обществено-политически въпроси.

След избухването на войната в Украйна, голяма част от дейността му е свързана с развенчаване на пропагандни теории и борба с фалшивите новини и дезинформацията.

Чефо е практически единственият влогър-създадел на съдържание за млада аудитория, който засяга тези теми и полага усилие да изгражда у аудиторията си критично мислене и медийна грамотност. „Когато направих клип относно митовете за мощта на Русия, защото дезинформацията върви рамо до рамо с пропагандата в България, излагайки абсолютно всички факти и съответно заблудите относно прословутата мощ на Руската федерация, бях абсолютно атакуван по всички фронтове от ботове, тролове и всички прозиводни. Изключително негативни коментари, обиди“, дава пример Стефан Попов в свое интервю пред Дарик радио – https://darik.bg/darik.bg/stefan-popov-chefo-pred-darik-vazno-e-horata-koito-imat-auditoria-da-zaemat-pozicia.

Според него това е основната причина поради която други създатели на видео съдържание не смятат, че е правилно да заемат позиция.