За Сдружение „Аз вярвам и помагам“ има две номинации.

От Владислав Николов:

Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ е създадено през 2016г. и организира първата благотворителна кампания за събиране на ненужните пластмасови капачки „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на недоносените бебета в България. От създаването си имаме три основни цели, а именно:
1. Екологична насоченост и опазване на околната среда, чрез събирането на всички ненужни пластмасови капачки;
2. Възпитание, образование и мотивация на подрастващите чрез посещения в ДГ, училища и университети с разговори за рециклирането и правилното изхвърляне на отпадъците;
3. Оползотворяване на събраните средства и разходването им за медицинската апаратура в болнични отделения с приоритет неонатология, родилни отделения и детска хирургия в помощ на лекарите специалисти, които спасяват реални човешки животи.
Само за изминалата година организирахме две мащабни събития по време на които успяхме да съберем и предадем за рециклиране над 49 тона пластмасови капачки и дарихме 6 медицински апаратури в помощ на малките бебета.
От началото на кампанията ни, която стартира преди няколко години съвсем на шега в квартала днес само в Област Варна сме събрали и предали над 118 тона пластмасови капачки и сме дарили 11 медицински апаратури в помощ на лекарите специалисти и новородените бебета.
Сдружението организира едни от най-големите събития под надслов празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам“ на площада пред Катедралата в град Варна, по време на което събитие преминават близо 20 000 души от които половината са деца и младежи, които имат възможността да се превърнат в ЕКО-героите „Капачкомен“ и „Принцесата на капачките“, а също така да участват в първото по рода си открито благотворително училище по рециклиране „Аз Вярвам и Помагам“ в което завършили еколози и деца, които учат да бъдат еколози разговарят с присъстващите за смисъла и важността от рециклирането.
За наша радост и чест бяхме поканени миналата година в седмицата между 01.12.18 – 06.12.18 представихме нашата организация и България на най-големият доброволчески форум в Света, който се проведе с указ на президента Владимир Путин в Москва, Русия с близо 15 000 участника от целият Свят, посетихме най-голямата детска болница в Москва, а също така изнесохме презентация за нашият успех и участвахме в срещи по теми свързани с доброволчеството и нуждата от повече ангажименти от страна на гражданите и институциите.

И от Антоанета Ангелова:

Това сдружение зароди идеята за масово събиране на пластмасови капачки в град Варна, а средствата от предаването им за рециклиране отиват за закупуване на скъпоструваща медицинска апаратура за АГ-болницата и отделения в други държавни болници. С това Работи както за опазване на околната среда, така и за успешните първи глътки въздух на новородените деца!