Екипът на Проект #задоброто беше номиниран от Веселина Йорданова със следните мотиви:

От създаването си преди 1 година групата #ЗаДоброто

• ремонтира Отделението по нефрология и Детското интензивно отделение на СБАЛ „Проф. д-р Иван Митев“, организира ремонт в Отделението по чревни инфекции в Инфекциозната болница в Пловдив. Доброволци направиха основни ремонти на помещенията, доброволци изрисуваха стените, доброволци и дарители купиха и доставиха медицинско и болнично оборудване в отделенията.

• от първия ден на извънредното положение заради пандемията Ковид-19 Проект #ЗаДоброто организира най-мащабната доброволческа кампания за спешните нужди на медиците на първа линия и болниците в цялата страна. За броени дни бяха събрани близо 1 млн. лв. дарения. Беше организирано производство на предпазни шлемове, което осигури близо 15 000 шлема за лекарите и медиците на първа линия. Бяха закупени и доставени десетки хиляди защитни облекла за многократна употреба, стотици хиляди предпазни маски, ръкавици и дезинфектанти за болниците. Бяха купени и доставени 10 респираторни апарата. Бяха закупени и доставени медицински монитори, инфузионни помпи, ЕКГ-апарат и допълнително медицинско оборудване и консумативи за няколко болници. Всичко това бе осигурено още в първите седмици на епидемията, когато държавата все още организираше действията си. Кампанията помогна на повече от 100 болници в цялата страна и продължава да помага и до момента.

Проект #ЗаДоброто привлече подкрепата на обществото с бързата и адекватна реакция в кризисни ситуации – независимо дали става дума за трагичното състояние на детските болнични отделения или за заплахата Ковид-19. Във фокуса на дейността му са детското здраве, лекарите и медиците, които лекуват децата, често в невъобразима мизерия.