Георги Богданов и Национална мрежа за децата са отличени с подгласнанаграда за самоотвержената им работа през изтеклата година за борба с дезинформацията срещу проекта за Стратегия за детето, разпространявана от крайно десни религиозни и ултранационалистически движения и организации. Номинацията е от Диана Димова със следните мотиви:

През изминалата година, в контекста на безпрецедентните атаки срещу Стратегия за детето от крайно десни религиозни и ултра националистически движения и организации, екипът на Секретариата на Националната мрежа за децата, заедно с организациите по места, вложиха огромни усилия в разяснителна кампания в цялата страна, за да спрат спекулациите. Георги Богданов като изпълнителен директор беше на първа линия в дебати, обсъждания, протести и даде изключително много лична енергия, за да помогне за спиране на дезинформацията в обществото. Лично беше потърпевш на множество обиди и заплахи, клевети и злоуотреби с информация, от страна на известни политически фигури, както и непознати лица. Въпреки това, той не се спря пред това и продължи да мобилизира гражданските организации в страната, работещи с деца. Създаде фейсбук група „За по-добра държава на децата ни“, която обедини за кратко време близо 6000 професионалисти и съмишленици. Чрез този инструмент се достига до големи групи от граждани в опитите да се предостави достоверна информация за системата за закрила на детето и предстоящите промени, като се спрат и изобличат лъжите и манипулациите на вредителите на Стратегията.
Смятам, че тази година Човек на годината трябва да станат всички активисти, борещи се в подкрепа на Стратегията, които бяха буквално линчувани в обществото ни и символично изгаряни на клада. Да работиш със страдащи деца е неимоверно тежко. Всички дръзнали да изберат това професионално поприще се борят ежедневно със стотици препятствия в името на най-добрия интерес на децата. Те заслужават похвала и благодарност от цялото общество! Нека тази година отличим високо техните усилия и да им покажем, че са не само забелязани, но и оценени специално техните действия, с цената на много лични жертви, вероятно.

Георги Богданов, НМД