• български | English 
 • Фондация “Очи на четири лапи”

  За да гласувате за тази номинация, натиснете бутона Like/Харесва ми в дъното на страницата.

  Фондация „Очи на четири лапи“ е номинирана от Савина Стоицова със следните мотиви:

  „Миналата година фондация „Очи на четири лапи“ стартира кампанията „Отвори очи!” с цел да подпомогне хората с увредено зрение, тъй като на много места, включително в градския транспорт, все още не се допускат незрящи с кучета-водачи, въпреки Закона за интеграция на хората с увреждания. Инициативата набра популярност сред редица малки бизнеси, банки, ресторанти и други из цялата страна. Kампанията, която продължава да тече, успя да повиши информираността на обществото за съществуването на този проблем.“

  Допълнителна информация:
  Фондация „Очи на четири лапи” е неправителствена организация в обществена полза, чиято цел е обучението на кучета водачи на слепи и обучение на слепите хора за работа и живот с тях. До момента са обучили 36 български слепи граждани, на които са предоставили безвъзмездно дипломирани кучета водачи.

  Други дейности през 2011 г.:
  През 2011 г. училището за кучета водачи на слепи към фондацията става партньор по проект на програма Леонардо да Винчи. Целта на проекта е изработване на препоръчителни европейски стандарти за обучение на инструктори на кучета водачи, обучение на кучета водачи и стандарти за достъп на кучета водачи.

  През април 2011 г. фондацията подписа договор с Министерство на труда и социалната политика за реализацията на проект „Устойчиво функциониране на център за социална рехабилитация и реинтеграция на възрастни хора със сетивни и двигателни увреждани с помощта на служебни кучета”.